Ostetyper – ost til en hver lejlighed

Der er ofte nemt at se forskel på oste af forskellig type. Men der kan også være stor variation i smag og udseende af oste af samme type. Her kan du få et hurtigt overblik om de enkelte ostetyper.

Gule oste​

​Blandt de meget populære gule oste er bl.a. emmentaler, lagret gouda, gruyère og comté. Kendetegnende for gule oste er den nøddeagtige smag, som varieres i hver enkelt ost samt deres faste konsistens.

Hvidskimmel oste

I Danmark er brie den mest udbredte hvidskimmelost. En brie er i dag typisk fremstillet af pasteuriseret mælk, mild i smagen, cremet i konsistensen og altid spiseklar. Råmælksbrie og camembert har derimod en væsentlig mere fyldig smag.​

Smøreost

​Blandt de meget populære gule oste er bl.a. emmentaler, lagret gouda, gruyère og comté. Kendetegnende for gule oste er den nøddeagtige smag, som varieres i hver enkelt ost samt deres faste konsistens.​

Frisk ost

I Danmark er brie den mest udbredte hvidskimmelost. En brie er i dag typisk fremstillet af pasteuriseret mælk, mild i smagen, cremet i konsistensen og altid spiseklar. Råmælksbrie og camembert har derimod en væsentlig mere fyldig smag.​​

Blåskimmel oste

Mange tror, at blåskimmeloste er lig med stærke og skarpt smagende oste, men virkeligheden er langt mere nuanceret. Der findes et utal af varianter fra for eksempel den mest cremede og milde italienske gorgonzola til den kraftige og salte roquefort fra Frankrig.

Rødkit oste

Også de røde oste byder på såvel milde som mere karakteristiske varianter. De røde oste får deres farve fra rødkitkulturen, som påføres ostens overflade. Mange rødkitoste vaskes jævnligt under lagringen. Rødkitoste har oftest en meget cremet konsistens, som bliver stadig mere cremet efterhånden som osten modner, hvilket også giver en fyldigere smag.

Øvrige oste

​Blandt de meget populære gule oste er bl.a. emmentaler, lagret gouda, gruyère og comté. Kendetegnende for gule oste er den nøddeagtige smag, som varieres i hver enkelt ost samt deres faste konsistens.​

Øvrige oste

Gedeoste

Gedeost er ikke kun kraftig smag. Friske gedeoste modnes ikke, hvilket betyder, at de har en behagelig, mild smag. Ønsker man en mere karakteristisk smag, skal man søge de lagrede gedeoste.

Fåremælksoste

Den mest kendte fåremælksost er manchego fra Spanien, som er en gul, fast ost. Der findes dog også mange andre hårde oste samt flere hvidskimmel- og blåskimmeloste, som fremstilles af fåremælk.

Find vej til vores butik

Adresseoplysninger

Producenten

​​Nørregade 52, 5000 Odense C

Klik her for rutevejledning

CVR: 18430096

Telefon: 66 12 51 52

E-mail: post@producenten.dk

Om firmaet

Producenten har som målsætning, at være fynboernes foretrukne butik for indkøb af ostevarer, delikatesser og tilbehør. Denne ambition opfyldes kun ved at fastholde meget konkurrencedygtige priser på vore produkter.

Åbningstider

Mandag - fredag

09.00 - 17.30

Lørdag

08.00 - 13.00

Søndag og helligdage:

Lukket